منوی دسته بندی

واردات کالا

تمامی کشورها برای تامین نیازهای خود در هریک از امور، همه یا بخشی از کالاها و اقلام مورد نیاز خود را از خارج از کشور تهیه می‌کنند.نیاز خارجی هر کشور یا منطقه شامل کلیه اقلام موجود در جهان چه اقلام طبیعی چه اقلام فرآوری شده و ساخته دست بشر می‌باشد. تامین نیازهای هرکشور از طریق واردات در دنیای امروز امری بدیهی و اجتناب ناپذیر است.هیچ کشور و منطقه‌ای در دنیا نمی‌تواند تمام نیازهای خود را در داخل کشور تولید کند و حتی اگر بتواند هم مستلزم صرف هزینه‌های سنگین می‌باشد.واردات کالا در بسیاری از امور نیاز یک کشور را به محصولات و اقلام مورد نیاز تامین می‌کند و در صورت عدم واردات اقلام مورد نیاز، مشکلات زیادی را نصیب آن کشور خواهد کرد.

سطح تکنولوژی و دانش فنی هر کشور برای ساخت و تولید کالا در میزان واردات آن کشور نقش مهمی دارد و ناگزیر است کالاهایی را که امکان تولید ندارد و نیاز دولت یا مردم کشور هستند از طریق واردات تامین کند. واردات کالا یکی  از مهمترین بخش های تجارت هر کشور می‌باشد و سیاست های دولتی جهت تنظیم بازار و ساختار تولیدی و مصرفی با اعمال تعرفه بر محصولات وارداتی این شرایط را مدیریت می‌نماید. 

واردات به معنی فرصت‌های بیشتر است اما مستلزم خطرات بیشتر نیز هست. اگرچه محیط‌ های تجارت بین‌المللی در طول سال‌ها به‌طور قابل‌ ملاحظه‌ای تغییر کرده است، اما خطراتی که وارد کننده را در هنگام خرید محصولات و خدمات خود از کشورهای دیگر با آن روبرو هستند، همچنان ادامه دارد.انواع ریسک ها عبارتند از:سیاسی political risk، قانونی legal risk، قرنطینه Quarantine compliance risk، نرخ ارز Exchange rate risk، عدم پرداخت Non-payment risk،حمل‌ونقل logistic risk

 قبل از این که خرید وارداتی رخ دهد ، ممکن است شرکت شما نیاز به تطبیق محصول وارداتی با نیازهای بازارهای داخلی داشته باشد. مقررات دولت‌ ممکن است بر اساس شرایط کشور و یا ترجیحات مشتری در هر بازار که شما قصد ورود به آن را دارید ، متفاوت باشد. واردات موفق مستلزم دانش محصول و آگاهی از ویژگی‌های منحصر به فرد هر بازار هدف دارد. 

تحقیقات بازار و تماس با مشتریان و شرکای تجاری باید به شرکت شما ایده‌ای، درباره محصولاتی که می‌توانید به فروش برسانید، در محلی که می‌توانید محصولات را بفروشید ، ارائه دهند. در بسیاری از موارد، ممکن است شرکت شما محصول خود را تغییر دهد. اینکه شما تا چه حد میتوانید محصول خود را با شرایط بازار هدف تطبیق دهید، یک مسئله کلیدی برای مدیریت است و در این کار می‌تواند حائز اهمیت باشد.

یافتن تامین کننده مناسب از امور مهم واردات کالا می‌باشد.شما می توانید با ثبت نام در برخی سایت هایی که به معرفی خریداران و فروشندگان جهانی می‌پردازند، با انبوهی از خریداران و فروشندگان جهانی از طریق شبکه اینترنت در ارتباط باشید.استفاده از تجارت الکترونیکی برای معرفی کالا و خدمات و توسعه بازارهای صادراتی در حال حاضر از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در حال حاضر کمتر کسی است که از جستجوی اینترنتی برای یافتن تامین کنندگان مناسب، ارزیابی امکانات آنها و مذاکره با آنها استفاده نکند.ثبت اطلاعات در سایتهای مرجع بسیار با اهمیت است. این سایت ها یکی از محل های اصلی جستجوی برای یافتن تامین کنندگان بوده و به راحتی در دسترس همه هستند.

مراحل واردات کالا به کشور

شناخت بازار هدف،

شناخت تولیدکننده،

بررسی کالا(فیزیکی یا تحقیقاتی)،

برآوردهای قیمتی و زمانی،

محاسبه هزینه‌ها (شامل هزینه تولید،هزینه حمل و هزینه تعرفه گمرگ)

تشریفات قانونی واردات کالا(دریافت مجوزهای واردات،هزینه ترخیص).

هر یک از موارد فوق شامل پیچیدگی‌ها و نکات ریز و درشت مخصوص به خود می‌باشد.عدم آگاهی از این موارد و نکات می‌تواند میتواند وقت و هزینه گزافی را به واردکننده تحمیل کند.به عنوان مثال دارا بودن کارت بازرگانی از موارد ضروری واردات کالا است و بدون داشتن آن نمی‌توان کالایی را وارد کرد.توجه داشته باشید این کارت برای ثبت سفارش کالا که یکی از مراحل مهم ترخیص کالا است اهمیت زیادی دارد. در واقع بدون دریافت کارت بازرگانی امکان ترخیص کالا از گمرک وجود ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *