منوی دسته بندی

امور گمرک در حمل هوایی

امروزه بسیاری از کالاها به صورت هوایی ارسال می شوند و ترخیص آن ها در گمرکات فرودگاهی انجام می گیرد، که به آن ترخیص کالای هوایی گفته می شود که در اینجا به این موضوع پرداخته ایم.

ترخیص بار هوایی

به مجموع فرایندهایی که در گمرکات برای واردات و صادرات کالا صورت می گیرد، ترخیص کالا گفته می شود. حال این فرایند ها میتواند حالت های مختلفی داشته باشد تا کالا به سلامت از گمرک به مقصد نهایی ارسال شود.فرستنده بار باید قادر به تهیه مجوز گمرک در مبدا، جهت صادرات بار تجاری خود و ترخیص محموله در مقصد باشد. در این صورت دیگر مشکل خاصی برای ترخیص هوایی خود با کارگو نخواهد داشت.

کالاهای وارداتی و صادراتی ابتدا وارد انبارهای نگهداری کالای تحت تملک گمرک می گردند. پس از انجام مراحل اداری، مجوز آزاد شدن کالاها از انبار صادر می شود. این مرحله از ترخیص، توسط ترخیص‌کاران در گمرک صورت می گیرد.

یکی از مهم ترین فرایند هایی که در گمرک و قبل از ترخیص کالا اتفاق می افتد، پرداخت مالیات ، حقوق و عوارض گمرکی و سایر هزینه های خدمات ارائه شده به واردکننده و صادر کننده است. پس از پرداخت هزینه های متعلقه و ارائه اسناد و مدارک به گمرک می توان کالا را به مقصد مورد نظر بارگیری کرد.

ترخیص هوایی کالا، یک نوع دیگری از ترخیص کالا است. این کالاها اغلب از فرودگاه ها ترخیص می شوند. به این مکان‌ها، گمرکات فرودگاهی می گویند. گسترش تکنولوژی های هوایی و ارتباطی و اهمیت زمان، باعث شده است که ترخیص کالای هوایی و حمل و نقل هوایی، جایگاه ویژه ای در تمام کشورها پیدا کند. به همین علت آشنایی با حمل و نقل هوایی بسیار مهم بوده و می تواند در تجارت شما نقش بسزایی داشته باشد.

این نوع ترخیص کالا می تواند آینده ای روشن را برای صادرات و واردات کشور ترسیم کند. زیرا در این نوع از انتقال کالا، زمان رسیدن به مقصد کوتاه شده و کالا، با کیفیت بهتری به دست مشتری می رسد. لازم به ذکر است گمرک فرودگاه امام خمینی یکی از بزرگترین گمرکات هوایی کشور میباشد. که ظرفیت جابجایی سالانه 99 هزار تن کالا در سال را دارد. حال ما قصد داریم در ادامه با این روش از ارسال و ترخیص کالا آشنا شویم.

تشریفات گمرکی ارسال بار هوایی

برای تشریفات گمرکی فریت بار هوایی کالاها به دو گروه کالاهای تجاری که دارای ارزش اقتصادی بالایی هستند و بیش تر به منظور فروش صادر می شوند و دومین گروه کالاهایی که ارزش تجاری ندارند، ازجمله بار غیر همراه مسافر و و برای بازاریابی به کشورهای دیگر صادر می گردد طبقه بندی می شود . تقسیم بندی های صادرات کالا از آن جهت اهمیت پیدا می کند که برای تشریفات گمرکی فریت بار هوایی هر گروه از کالاها مسیر متفاوتی در گمرک دارند .

تشریفات گمرکی صادرات کالاهای تجاری به صورت هوایی به شرح زیر می باشد :

ارسال کالا از درب شرکت ، کارگاه یا درب کارخانه به پایانه صادرات مستقر در گمرک . اخذ تخلیه بار . تخلیه محموله . توزین خودرو بعد از تخلیه محموله و دریافت قبض توزین از باسکول . تکمیل مدارک و اظهارنامه گمرکی و چاپ آن . تعیین مسیر گمرکی ( سبز ، زرد ، قرمز ) . منظور از مسیر سبز رنگ مراجعه به سرویس صدور مجوز برای صادرات می باشد . مسیر زرد و قرمز به منظور مراجعه به کارشناس جهت بررسی و ارزیابی و مطابقت دادن مشخصات محموله با اظهارات فرستنده و بعد از آن مراجعه به سرویس صدور مجوز صادرات . جهت صدور بارنامه و اخذ برچسب حمل کالا بایستی به آژانس های حمل و نقل هوایی مراجعه نمایید . در نهایت مراجعه به درب خروج برای اخذ مجوزات لازم و مراجعه به واحد حراست جهت بازرسی محموله و لیبلینگ کالای صادراتی می باشد .

. انجام تشریفات گمرکی فریت بار هوایی کالاهای وارداتی و صادراتی براساس قوانین گمرکی و آئین نامه اجرائی با تکمیل اظهارنامه گمرکی و تحویل آن به گمرک انجام می شود.اظهارکننده وظیفه دارد اسناد و مدارک لازم را از جمله سیاهه خرید ، اسناد بانکی ، گواهی مبداء و سایر مجوزهای لازم را تهیه نماید .

تشریفات گمرکی فریت بار هوایی کالاهای غیر تجاری شامل اخذ موافقت جهت ورود خودرو ، تکمیل فرم کالای غیرتجاری ،ارزیابی و تخلیه محموله در گمرک ، چنان چه محموله بسته بندی مناسبی نداشته باشد بسته بندی محموله به درستی انجام می شود .توزین محموله و اخذ قبض توزین از واحد باسکول ، تکمیل اظهارنامه و چاپ آن ، اخذ امضا اظهارنامه ، مراجعه به رئیس بخش فریت برای اخذ مجوزهای صادرات ، مراجعه به آژانس های حمل و نقل برای صدور بارنامه ، مراجعه به واحد بازرسی و حراست برای X Ray محموله . لیبلینگ کالای غیرتجاری

ترخیص بار هوایی

به مجموع فرایندهایی که در گمرکات برای واردات و صادرات کالا صورت می گیرد، ترخیص کالا گفته می شود. حال این فرایند ها میتواند حالت های مختلفی داشته باشد تا کالا به سلامت از گمرک به مقصد نهایی ارسال شود.

کالاهای وارداتی و صادراتی ابتدا وارد انبارهای نگهداری کالای تحت تملک گمرک می گردند. پس از انجام مراحل اداری، مجوز آزاد شدن کالاها از انبار صادر می شود. این مرحله از ترخیص، توسط ترخیص کاران در گمرک صورت می گیرد.

یکی از مهم ترین فرایند هایی که در گمرک و قبل از ترخیص کالا اتفاق می افتد، پرداخت مالیات ، حقوق و عوارض گمرکی و سایر هزینه های خدمات ارائه شده به واردکننده و صادر کننده است. پس از پرداخت هزینه های متعلقه و ارائه اسناد و مدارک به گمرک می توان کالا را به مقصد مورد نظر بارگیری کرد.

با توجه به آنکه فرآیند ترخیص کالا از گمرک طبق یک سری سلسله مراتب از پیش تعیین شده انجام می شود و همواره لازم است که با قوانین و مقررات تعیین شده در این زمینه آشنا باشیم و تمامی مراحل ترخیص کالا را مطابق با مراحل و ضوابط آن به انجام برسانیم، همچنین در این زمینه توجه به یک سری نکات کلیدی نیز می تواند در انجام هر چه بهتر این فرآیند موثر بوده و سرعت انجام این کار را افزایش دهد.

از جمله نکات کلیدی در زمینه ترخیص کالا از گمرک داشتن مجوزهای لازم و ضروری این کار است. در واقع شما علاوه بر تهیه ی اسناد و مدارک مورد نیاز گمرک برای حمل و انتقال کالاهای وارداتی خود، به یک سری مجوزها نیز نیاز دارید تا نشان دهد تمام انتقالات تجاری شما به شکل قانونی در حال انجام بوده و دارای تاییدیه سازمان های ذیربط می باشد.

از جمله مجوزهای لازم که باید هر تاجر و بازرگانی در زمینه ترخیص کالا از آن برخوردار باشد، کارت حق العمل کاری و کارت بازرگانی است که توسط سازمان گمرک کشور صادر می شود. این کارت در واقع نشان می دهد تمام نقل و انتقالات تجاری شما مورد تایید سازمان های نظارتی کشور می باشد و تمامی فعالیت های تجاری و بارزگانیتان قانونی است.

از دیگر نکات مهم و کلیدی که همواره لازم است در خصوص ترخیص کالاهای خود به آن توجه نماید، تعیین ارزش کالاهای ترخیص شده می باشد. تعیین ارزش کالاها در مرزهای کشورهای مختلف با قیمت های متفاوتی تعیین می شود و لذا لازم است که یک ترخیص کار گمرک یا یک تاجر با تجربه پیش از انجام فرآیند ترخیص به این موضوع مهم توجه نموده و ارزش کالاهای ترخیصی را بررسی نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *