منوی دسته بندی

صادرات کالا

منظور از صادرات، کالاها و خدماتی است که در یک کشور تولید و در کشور دیگر به خریداران فروخته می‌شود. صادرات، همراه با واردات، تجارت بین‌المللی را تشکیل می‌دهند. صادرات، تجارت بین‌المللی را تسهیل می‌کند و با ایجاد اشتغال، تولید و درآمد، فعالیت‌های اقتصادی داخلی را تحریک می‌کند.صادرات برای اقتصادهای مدرن بسیار مهم است زیرا به مردم و شرکت‌ها بازارهای بیشتری را برای کالاهایشان ارائه می‌دهد. یکی از کارکردهای اصلی دیپلماسی و سیاست خارجی بین دولت‌ها، تقویت تجارت اقتصادی و تشویق صادرات و واردات است.

یکی از مهم ترین ویژگیهای توسعه پایدار و همه جانبه اقتصادی یک کشور توجه و تمرکز واقعی به صادرات بخصوص صادرات غیر نفتی می باشد . با توجه به منابع طبیعی و خدادادی ایران متاسفانه صادرات کالا در ایران بیشتر متمرکز بر صادرات نفتی و پتروشیمی و همچنین منابع طبیعی کشور بوده است که در سال های اخیر بعد از شروع تحریم های نفتی کشور به ضرورت توجه به صادرات غیر نفتی پی برده و به این حوزه مهم اقتصادی بیشتر توجه نموده است.صادرات که با سودآوری بیشتری برای توسعه اقتصادی کشور همراه است، معمولا افراد زیادی برای انجام این نوع تجارت ترغیب می‌شوند. اگر صادرات به صورت قانونی و با آگاهی انجام نگیرد، نه تنها سودمند نخواهد بود، بلکه امکان دارد تاجران را با ضررهای غیر قابل پیش‌بینی همراه کند. به همین دلیل بهتر است که برای صادرات حتما از مجموعه‌های مورد اعتماد و با علم و آگاهی در زمینه‌های تخصصی مورد نظر،به انجام امور پرداخت.

بیشترین کالا برای صادرات

در سال ۱۴۰۱ پرسود ترین کالا های صادراتی ایران شامل صادرات مواد غذایی، قطعات صنعتی ، خودرو و وسایل نقلیه ، مواد معدنی ، سنگ های تزیینی و محصولات شیمیایی و صنایع دستی بوده است.اگر چه به نظر ما این کالاها فقط از نظر گمرکی بهترین کالا برای صادرات می باشند و باید به منظرهای دیگری پرداخت که بتوانیم کالاهای مفید و پرسودتری را انتخاب کنیم و به طور حتم نمی‌توانیم کالای مشخصی رو بهترین کالای صادراتی اعلام کنیم. این موضوع نیازمند مشخصه های زیادی همچون توانمندی آن کالا در بازار صادراتی و … می‌باشد.

مدارک مورد نیاز برای صادرات

در ذیل چند مورد از مدارک مهم جهت صادرات اشاره می‌کنیم:

  • کارت بازرگانی که باید حتما به اسم صادر کننده باشد
  • فهرست عدل بندی
  • ارائه قرارداد حمل و نقل
  • ارائه اظهارنامه گمرکی
  • ارائه فاکتور فروش که به آن پروفورما‌ گفته می‌شود
  • دریافت بارنامه

 روش های مختلف صادرات از نظر خروج کالا از کشور

  1. صادرات قطعی کالا

صادرات قطعی عبارتست از ارسال کالا به خارج از قلمرو گمرکی کشور با هدف فروش یا مصرف کالا در کشورهای خارجی. در صادرات قطعی، اشخاص حقیقی یا حقوقی از پرداخت حقوق گمرکی، سود بازرگانی، عوارض و مالیات معاف می‌گردند. اما بایستی هزینه های گمرکی که شامل انبارداری، آزمایش و تعرفه بندی و تخلیه و بارگیری را پرداخت کنند.

2.صادرات موقت کالا

کالاهایی که با اهداف معینی مانند تعمیر، فرآوری و عرضه در نمایشگاه ها موقتا و ظرف مهلت مشخصی به خارج از کشور ارسال می‌شوند و پس از آن بایستی به گمرک مبدا بازگردانده شوند را صادرات موقت یا خروج موقت کالا می نامند. از دیگر اهداف صادرات موقت پردازش، ساخت، استفاده شخصی یا تردد وسایل نقلیه بین کشور مبدا و کشورهای دیگر یا ماشین آلات و تجهیزات برای انجام خدمات فنی و مهندسی می باشند. کالاهای صادراتی موقت در هنگام بازگشت از پرداخت حقوق ورودی معاف هستند

مراحل انجام صادرات کالا:

  • بازاریابی کالا مورد نظر
  • صدور پیش فاکتور
  • محاسبه بهای گمرکی کالا
  • دریافت مجوز صادرات کالا
  • تکمیل اظهارنامه صادراتی
  • بیمه کردن و بازرسی کالا(در صورت تمایل خریدار)
  • انتقال وجه
  • ارسال و حمل کالا

اصطلاح بروکری در صادرات چیست؟

بروکری (دلالی یا واسطه گری) در صادرات و تجارت خارجی، به معنای پیدا کردن خریدار و فروشنده و جوش دادن معامله بین المللی در نقش یک واسطه است. بروکر معمولا یا بصورت پورسانتی کار میکند و یا اختلاف مبلغ خرید و فروش معامله را به عنوان سود برای خودش بر میدارد. بروکرها در جهان نقش پر رنگی در معاملات بین المللی دارند.

چند نکته در ارتباط با صادرات:

انجام يك بار صادرات نمي‌تواند مبناي يك فرآيند تجاري موفق باشد. پس صادرات بایستی ادامه دار باشد.

براي بازاريابي صادراتي در نمايشگاه‌هاي مرتبط در كشور مقصد شركت كنيد.

كالاهاي رقيب را در بازار بررسي كنيد

جهت بيمه نمودن كالاهاي خود اقدام كنيد.

همواره از روش‌های انتقال وجه اطلاع داشته باشید.

قبل از اقدام به صادرات از كسب مجوزهاي لازم در كشور مقصد توسط خريدار يا خودتان اطمينان حاصل كنيد.

قبل از انعقاد قرارداد نسبت به فرد خريدار تحقيق و بررسي انجام دهيد.

 با نهادهاي حمايتي داخل از قبيل سازمان توسعه تجارت همكاري نزديكي داشته باشيد.

به طور کلی صادرات کردن به کشورهای خارجی، می توانند سبب شود که ارز خارجی به داخل کشور ایران راه پیدا کند. از این رو یکی از مهمترین راه ها برای ارزآوری به داخل کشور، صادرات محصولات با کیفیت ایرانی به خارج از کشور است. بنابراین اگر قصد دارید که به عنوان یک صادر کننده به نقاطی فراتر از مرزهای ایران کالا و محصولات خود را عرضه کنید، بهتر است نسبت به رعایت امور و اصول فوق‌الذکر و سایر موارد و قوانین مورد نیاز که ممکن است در این مطلب از قلم افاده باشد خود اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *