منوی دسته بندی

بسته بندی کالاها برای ارسال هوایی

یکی‌ از مراحل مهم برای حمل و جابجایی‌ هر نوع باری بسته بندی مناسب طبق نیازها و استانداردهای حمل‌ و نقل می‌باشد. بسته بندی استاندارد مانع از آسیب دیدگی هر نوع باری هنگام حمل و نقل‌های هوایی‌ زمینی‌ یا دریایی‌ میشود. جدای از آسیب دیدگی، بسته‌بندی غیر استاندارد امکان پذیرش در گمرک و بنادر کشور را پیدا نخواهد کرد و توسط کارکنان گمرک مرجوع میشود.یک بسته‌بندی مناسب باید استانداردهای روش حمل را در نظر بگیرد و در مورد هر دسته کالایی، می‌تواند استانداردهای متفاوتی وجود داشته باشد. اگر قرار است با نازل‌ترین قیمت و سریع‌ترین روش کالای شما ارسال گردد، بسته‌بندی مناسب موجب جلوگیری از ضربه و تخریب بار خواهد شد. به همین دلیل برای محموله‌ها باید به اهمیت بسته‌بندی حمل هوایی توجه داشت و با صرف زمان کافی و هزینه مناسب برای این کار اقدام کرد.

اهمیت بسته‌بندی

باید توجه داشت که در صورت عدم رعایت بسته بندی صحیح می‌تواند مشکلات زیادی را متوجه صاحب کالا کند. پس رعایت قوانین بسته بندی کالاها می‌تواند در این موارد نیز خود را نشان دهد که به این موارد اشاره می‌کنیم.

محموله طبق قوانین ایرلاین حمل کننده، در حین حمل محموله آسیب و خسارتی به کالاها وارد شود، ایرلاین هیچ گونه خسارتی به صاحب کالا پرداخت نخواهد کرد و مسئولیتی را در این باره نخواهد پذیرفت.

اگر بسته‌بندی کالاهای شما طبق استانداردهای حمل بین‌المللی نباشد، هنگام بروز حوادث احتمالی شرکت‌های بیمه خسارتی برای شما در نظر نخواهند گرفت.

گمرک برخی کشورها جهت ورود بار سخت‌گیری‌های خاصی دارند. در این‌گونه موارد، اگر کالای شما دارای بسته‌بندی مناسب و استانداردی نباشد، از ترخیص آن ممانعت به عمل می‌آید.

اگر کالای شما به طور اصولی بسته‌بندی نشوند، در حجم بار تأثیر گذاشته و موجب افزایش هزینه‌های حمل بار می‌شود. بسته‌بندی درست تأثیر بسزایی در هزینه‌های حمل بار هوایی دارد.

برای بعضی کالاها باید از بسته‌بندی مخصوص استفاده شود؛ مانند کالاهای فاسدشدنی، شکستنی، حجیم و …

بسته‌بندی مناسب کمک می‌کند تا در زمان حمل کالا توسط کارگران و یا لیفتراک‌ها آسیبی به بار وارد نشود.

اگر بسته‌بندی بار نامناسب باشد، خسارات احتمالی وارده بر کالا می‌تواند هزینه‌های مجدد و جبران‌ناپذیری ایجاد کند.

برای حمل هوایی کالای خطرناک باید، از بسته‌بندی‌های مخصوص UN استفاده کرد.

روش‌های بسته بندی

ابزارهای متداول بسته بندی برای بارهای مسافری نظیر سلفون، نایلون های حبابدار، کارتن، صندوق‌های چوبی و… بسیار رایج و قابل تهیه می‌باشد. یک بسته بندی استاندارد بستگی به نوع کالای شما و مقصد بار شما دارد . مطمئنا بسته بندی مواد غذایی فاسد شدنی میبایست متفاوت از بسته بندی کتاب و یا مبلمان منزل شما باشد.

کارتن های باربری یکی از مواردی است که در ارسال بار هوایی مورد استفاده قرار دارند. معمولا انتخاب نوع کارتن به نوع مرسوله بستگی دارد. به این موضوع توجه داشته باشید که کارتنی که انتخاب می کنید خیلی بزرگتر نباشد. چرا که باعث می شود محصول یا مرسوله شما داخل بسته تکان خورده و باعث آسیب دیدن آن می شود. یا برای ثابت ماندن مرسوله خود باید در اطراف آن نایلون حباب دار یا اسفنج قرار دهید که این موضوع باعث بالا رفتن هزینه بسته‌بندی شما می‌شود.برای بارهای آسیب پذیر و شکستنی مانند ظروف شیشه‌ای، کریستال و اشیایی مانند قاب عکس و مجسمه‌های تزیینی می‌بایست از کارتن‌های محکم، جعبه‌های پلاستیکی و یونولیتی، جعبه های چوبی، و همچنین پالت های بزرگ و کوچک بار که بر روی آنها می‌توان بارهای مختلف و مخصوصا آسیب پذیر و شکستنی خود را بخوبی مهار کرد استفاده شود تا از آسیب دیدن در امان باشند.

بعضی از کالاها نظیر دارو، میوه، نمونه های آزمایشگاهی و یا مواد غذایی منجمد احتیاج به بسته بندی خاصی دارند. حفظ دمای مناسب جهت عدم فساد اینگونه کالاهای شما در حمل هوایی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. برخی از اینگونه مواد مانند نمونه های آزمایشگاهی را می‌بایست در بسته های یونولیتی که دارای یخ خشک و یا آیس ژل های مخصوص هستند ارسال کرد. همچنین نمونه های میوه نیز در ظروفی که دارای مقداری یخ برای حفظ دمای مناسب است بسته بندی می‌شوند.

در بسته بندی باید به این نکته دقت داشت که حجم بسته‌ها خیلی زیاد نشود،چون بر روی هزینه ارسال بار بسیار اثرگذار است.بدین ترتیب که روش به‌صرفه‌تر را برای حمل محمولات انتخاب می‌کنند.شرکت‌های هواپیمایی در مواردی از روشی به نام وزن حجمی برای محاسبه هزینه حمل استفاده می‌کنند. وزن حجمی از فرمول زیر محاسبه می‌گردد: 6000/طول*عرض*ارتفاع =(DMS)وزن حجمی (ابعاد به سانتیمتر است) یعنی اگر بسته بندی بار طوری باشد که طول 100،عرض 60 و ارتفاع 75 باشد وزن حجمی آن عدد 75 کیلو گرم خواهد بود.حال اگر وزن واقعی بسته 40 کیلوگرم باشد،در محاسبه هزینه عدد 75 کیلوگرم لحاظ خواهد شد. اگر که وزن واقعی کالا 90 کیلوگرم باشد،در محاسبه هزینه 90 کیلوگرم لحاظ خواهد شد.همواره عدد بزرگتر مبنای محاسبه قرار خواهد گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *