منوی دسته بندی

حمل هوایی

از سال ۱۹۰۳ میلادی، که برادران رایت رویای پرواز انسان را به حقیقت بدل کردند، بیش از یک قرن می‌گذرد. در قریب ۱۲۰ سال گذشته، صنعت هوایی پیشرفت خیره کننده‌ای داشته است. حمل و نقل هوایی برای اولین بار در سال ۱۹۱۱ برای حمل مرسولات پستی مورد استفاده قرار گرفته است. ویژگی های انتقال سریع السیر حمل و نقل هوایی، آن را به عنوان گزینه‌ی باارزشی برای حمل کردن محموله های حساس نسبت به زمان، به تقریباً هر کجای دنیا، مطرح می نماید.انتقال از طریق حمل و نقل هوایی همچنین مزیت داشتن سطح بالایی از امنیت نظیر کنترل فرودگاه بر نقل و انتقالات هوایی که بطور جدی مدیریت می شود را ارائه می دهد. بر اساس پیش بینی حمل و نقل هوایی جهانی بویینگ ۲۰۱۰/۲۰۲۲ ، بیان شده است که ترافیک حمل هوایی برای دو دهه آینده تا میزان میانگین سالیانه ۵.۹% رشد خواهد داشت. جابجایی مسافر و حمل بار هوایی، از مهمترین کارکردهای هواپیماهای امروزی هستند. به لطف سرعت و توان پرواز هواپیماها، جابجایی بارهایی که از ارزش بالایی برخوردارند، در سریعترین زمان ممکن شده است. در سوانح طبیعی، کمک‌های امدادی را تنها از طریق حمل‌ونقل هوایی می‌توان به موقع و به شکل سریع به دست مردم آسیب دیده رساند.اگر چه بیش از 70 درصد حمل‌ونقل در جهان بر عهده‌ی حمل ونقل دریایی است، اما بدون حمل هوایی، به راستی صنعت حمل و نقل بین‌المللی، چیزی کم دارد.


امروزه در سراسر دنیا از حمل‌ونقل هوایی برای حمل مسافر و حمل بار استفاده می شود. در این نوع حمل‌ونقل،بایستی کوتاهترین فاصله بین مبدا و مقصد انتخاب شود تا صرفه‌جویی در زمان و سوخت اتفاق بیفتد. در این روش و در پروازهای بین‌المللی مسایل و مشکلات مرزهای سیاسی وجود ندارد، اما باید الزامات حقوق بین‌الملل و قوانین داخلی کشورها کاملا رعایت شود.

حمل و نقل هوایی به عنوان یکی از سرمایه گذاران اصلی تجارت جهانی تبدیل شده است و اکنون نیز توسط جامعه بین الملل به عنوان یک عامل توانمند برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل شناخته شده است. بخش حمل و نقل هوایی به سرعت در حال رشد است و به رشد خود ادامه خواهد داد. آخرین برآوردها حاکی از آن است که تقاضا برای حمل و نقل هوایی طی ۲۰ سال آینده به طور متوسط ​​۳٪ در سال افزایش می یابد. سرمایه گذاری گسترده در هوش مصنوعی را می توان راهی امیدوار کننده در جهت افزایش ایمنی، کارآیی و پایداری دانست. این فناوری ها می توانند به بهبود زیرساخت های هواپیمایی و استفاده از فضای هوایی کمک کنند.

انواع حمل و نقل هوایی

حمل‌ونقل هوایی به چند دسته تقسیم می‌شود: پرواز چارتر، پرواز سیستمی و حمل کالا. هر یک از این انواع حمل‌ونقل از نظر سرعت و هزینه متفاوت هستند و بسته به شرایط و نیاز مسافران و صاحبان کالا انتخاب هر یک از آن‌ها صورت می‌گیرد

حمل و نقل هوایی چارتر :

هنگامی که تمام فضای یک هواپیما در اختیار یک شرکت هواپیمایی قرار می‌گیرد به آن پرواز چارتر می‌گویند. این پرواز هم برای جابجایی مسافر و هم بار کاربرد دارد. به این حالت که یک شرکت یا آژانس مسافری تمام صندلی‌های یک پرواز را از ایرلاین خریداری می‌کند و در اصطلاح پرواز را دربست می‌کند و سپس صندلی‌های خریداری شده را به مسافران یا انبار هواپیما را به فرستندگان کالا ارائه می‌کند. این پرواز غالبا برای مسیر های پرتردد کاربرد دارد تا امکان رزرو و فروش بلیت میسر باشد.نکته قابل توجه در این روش این است که در پرواز چارتر امکان تغییر زمان بلیت یا کنسل کردن وجود ندارد و در صورت عدم انجام سفر وجهی به مسافر مسترد نمی‌گردد.

حمل و نقل هوایی سیستمی :

پرواز سیستمی با پرواز چارتر در برنامه های زمانی و هزینه بلیت تفاوت دارند. از پرواز سیستمی برای حمل مسافر استفاده می‌شود.در پرواز سیستمی برنامه ها و هزینه پرواز مشخص بوده و امکان تغییر تاریخ یا کنسل کردن بلیت برای مسافر وجود دارد.هزینه این پرواز از پرواز چارتر نیز ارانتر است.

حمل و نقل هوایی بازرگانی :

یکی از انواع روش های حمل و نقل هوایی برای حمل کالا پرواز بازرگانی است. مسافران،بازرگانان و تجار می‌توانند از حمل‌ونقل بازرگانی استفاده کنند. حمل و نقل هوایی کالا به دو روش فریت و کارگو انجام می‌شود.این روش‌ها را در همین سایت به تفصیل به انها پرداخته‌ایم. این روش مطابق با استانداردهای بین‌المللی و ایمنی توسط هواپیماهای دارای امکان باربری انجام می‌شود.

انواع محموله های ارسالی با حمل و نقل هوایی

اساس ترانزیت های هوایی بر سه فاکتور مهم پیروی می‌کند. این سه فاکتور حجم کالا، زمان تحویل و قیمت آن می باشد که بسته به نیاز افراد می تواند اولویت آن ها متفاوت باشد. در اصل با مطلع بودن از خصوصیات این روش ها می‌توان بهترین گزینه را برای حمل و نقل کالاهای خود انتخاب کرد.

همچنین برای تعیین نوع حمل بار براورد هزینه، نوع کالا، ارزش کالا، اندازه و وزن آن مورد ارزیابی قرار می گیرد. در حالت کلی کالاها برای حمل و نقل در پرواز به دسته های زیر تقسیم بندی می شوند که هریک قوانین ارسالی خاصی را به همراه دارد:

  • حمل و نقل بارهای معمولی
  • حمل و نقل بارهای فاسدشدنی
  • بارهای حجمی و سبک
  • حمل و نقل بارهای خطرناک
  • حمل و نقل اجساد
  • حمل و نقل حیوانات زنده

در بحث شش مورد فوق در این سایت توضیحات به تفصیل ارائه شده است . در اینجا به اختصار هریک را شرح می‌دهیم.

بارهای معمولی: این بارها می تواند مانند پاکت، کتاب، لوازم شخصی و یا حتی لوازم منزل، محصولات پلاستیکی، لوازم ساختمانی، لوازم یدکی، صنایع دستی و … باشد که همگی جزو بارهای معمولی محسوب می شوند و خرابی در پی ندارند.

بارهای فاسد شدنی: بارهایی که نیاز به شرایط خاص دارند و در صورت نبود شرایط فاسد می شود. محصولات لبنی، صیفی جات، سبزیجات، انواع گوشت و … جزو این دسته هستند و باید در محیط های سرد قرار بگیرند.

بارهای حجمی و سبک: گاهی اوقات حجم محصول زیاد است ولی وزن کمی دارد که برای محاسبه بارهای حجمی از فرمول خاصی استفاده می کنند. عدد بدست آمده با وزن محصول مقایسه می شود و عدد بزرگتر را برای محاسبه قیمت در نظر می گیرند.

بارهای خطرناک: برخی بارها مانند مواد منفجره، گازهای قابل اشتعال، مواد مسری، مایعات قابل اشتعال، مواد رادیو اکتیو و …که باید در بسته بندی بار های خاص و طبق قوانین از طریق هوایی ارسال گردند.

جنازه: حمل جنازه نیز از خدماتی می‌باشد که توسط خطوط هوایی انجام می‌گیرد.که از مقررات و اصول خاصی پیروی می‌کند.

حیوان زنده: حمل‌ونقل حیوان زنده طبق شرایط و مقررات خاص بین‌المللی امکان‌پذیر می‌باشد.البته که در این زمینه محدودیت‌هایی نیز وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *